Oglasila se Sebija Izetbegović nakon optužbi Muriza Memića

Muriz Memić je bio večerašnji gost na FACE televiziji, gdje je govorio u slučaju smrti sina Dženana.

Između ostalog, on je rekao i da će Sebija Izetbegović, direktorica KCUS-a, trebati objasniti neke stvari.

Pojasnio je da se radi o timovima na KCUS-a koji su odlučivali radi li se o amneziji Alise Mutap u ovom slučaju, koje je, kako je Memić rekao – Izetbegović smijenila.

Izetbegović je za Oslobođenje reagovala, te njenu izjavu prenosimo u cijelosti. “Naravno da nije istina da sam smijenila bilo koju grupu vještaka, jer i nemam ovlaštenja te vrste. Istina je da u KCUS rade vještaci koje određuje Tužilastvo. Tužilaštvo obično i imenuje vještake, a mi o tome i ne budemo obaviješteni.

Jedino vještaci zatraže izlazak s posla po osnovu poziva za vještačenje. Koliko se sjećam, a provjeriću sve u ponedjeljak tačno, dva tima vještaka su radila na tom vještačenju (po troje) njihova imena možete naći na Google-u.

Nakon ta dva vještačenja je Tužilaštvo meni, kao odgovornoj osobi KCUS, izdalo NAREDBU da formiram treći tim stručnjaka iz KCUS za ponovno vještačenje stranke i ja sam odmah dala imena tri šefa klinika: neurologije, prof. dr. Jasminka Djelilović Vranić, prof. dr. Kemal Dizdarević neurohirurgije, prof. dr. Sandra Vegar Zubović radiologije.

Nalaz vještačenja je urađen i odmah upućen Tužilaštvu. To je istina. Tužilaštvo bi moralo imati sve nalaze i sve procedure egzaktno evidentirane kao i imena vještaka.

Nisam ovlaštena niti je moj posao vještačenje a ni tumačenje nalaza. Svi vještaci su određeni i njihova imena su zvanično objavljena.

Po naredbi Tužilaštva dužna sam postupiti i tako sam i učinila u cilju izvršavanja obaveze odgovornog lica”, rekla je Izetbegović.

Izvor:Tuzlanski.ba