Oštre reakcije na Vulina: Zadnji put kad ste pravili “ujedinjenje” napravili ste genocid

Izjava srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, čovjeka zaduženog da govori ono što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić misli, da je “ujedinjinjenje srpskog sveta počelo i da se to više ne može zaustaviti”, očekivano, izazvalo je mnoštvo reakcija.

“Verujem da stvaranje srpskog sveta rešava nacionalno pitanje Srba, da zaustavlja širenje ‘velike Albanije’, garantuje Srbima da se genocid nad njima nikada više neće ponoviti, a iznag svega osigurava se dugotrajan mir na Balkanu”, rekao je Vulin za Večernje novosti, navodeći i da su predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i on “saborci, ali nije retko da ne mislimo isto”.

Ona na direktan način potvrđuje sve “non-papere” i nastojanja da se na ovaj ili onaj način dođe o ratnih ciljeva “velike Srbije ” i nema nikakve dileme da je mozak te operacije u Beogradu.

“Zadnji put kad ste pravili “ujedinjenje” napravili ste genocid, pobili 100K ljudi, raselili 1M, uništili zemlju, kreirali hiljade ratnih zločinaca, Srbe pretvorili u opskurni izbjeglički šatorsko-traktorski narod i natjerali svijet da vas bombarduje. Stoga… “, napisao je Dragan Bursać. poznati bh. novinar i kolumnista

“Odvratan čovek, a još odurnije namere”, napisala je Vesna Pešić, bivša visoka funkcionerka Liberalno-demokratske partije (LDP) Srbije, nekada predsjednica Građanskog saveza i jedna od osnivačica Helsinškog komiteta u Srbiji.

Dopisnik Federalne televizije iz Beograd Dejan Kožul na svoj način je prokomentirao izjavu Vulina.

“Ako je Srbija k… od ofce, srpski svet je, šta?”, upitao je Kožul.

“Građani Srbije, Aleksandar vučić je 23. januara 2000. godine na otadžbinskom kongresu SRS pomenuo kako hoćemo samo ono što je srpsko! Režim želi još jedan rat u kome će im tetke iz Kanade omogućiti stan i bogastvo. Režim želi vas u tom ratu”, naveli su.

“Dok se obijaju stanovi opozicionih političara, evo čime se bavi ministar… Priča o srpskom svetu, a ni građanima Srbije ne može da obezbedi sigurnost”, upozorio je Srđan Đurić, pisac.

“Neka neko informiše ovog idiota klasičnog kako se svaki put završi pokušaj ujedinjenja srpskog sveta. Neće više niko krv prolivati zbog vaših idiotskih ideja, ološi”, napisala je jedna od posjetiteljica Twittera, dok je drugi posjetitelj predložio da se svi Vulini s naših prostora okupe na jedno mjesto.

 

Izvor:  

radiosarajevo/cazin.net