Otac Džanana Muse: Oporavak teče bolje od očekivanog, već razmišlja da što prije napusti bolnicu

Ovo je još jedna nedvojbena potvrda Allahove milosti jer je u početnom periodu stanje bilo i više nego ozbiljno ugrožavajući životne funkcije i zahtijevalo je hitnu hiruršku intervenciju, kaže Rusmir

Rusmir Musa, otac bh. košarkaša Džanana, oglasio se na Facebooku i zahvalio brojnim prijateljima, koji su bili zabrinuti za zdravlje našeg reprezentativca.

– Bilo je bezbroj poziva i poruka. Zaista se izvinjavam jer nismo bili u prilici svima odgovoriti. Uglavnom, stigli smo kod njega u bolnicu i zatekli iznenađujuće pozitivno stanje. Džanan normalno komunicira i već razmišlja da što prije napusti bolnicu.

Ovo je još jedna nedvojbena potvrda Allahove milosti jer je u početnom periodu stanje bilo i više nego ozbiljno ugrožavajući životne funkcije i zahtijevalo je hitnu hiruršku intervenciju. Još jednom Hvala Allahu i dobrim ljudima na podršci. Oporavak teče i mnogo bolje od očekivanog. Uskoro ponovo punimo dvorane ako Bog da – poručio je Rusmir Musa.

 

Podsjećamo, Džanan je u meču Breogana i Manrese odigranom u četvrtak dobio nezgodan udarac u vrat nakon čega je morao hitno na operaciju. Ljekarski tim je potvrdio da je Musa dobio udarac u vrat prilikom čega je doživio frakturu dušnika.

Operacija je trajala dva sata i završena je u ranim jutarnjim satima, ali na sreću sve je prošlo u najboljem redu. Džanan je još jednom pokazao da nije neko ko odustaje, a iznenadio je i doktore jer se probudio mnogo ranije nego što su oni predviđali.

Izvor:avaz.ba