Iz MUP-a RS-a je saopćeno da su izvještaji podneseni protiv S. B., Z. G., M. K., M. M. i M. G., M. M. i S. K., svi iz Teslića zbog sumnnje da su Šumskom gazdinstvu Borja, odnosno Javnom preduzeću Šume RS-a pričinili štetu višu od milion maraka.

Sumnjiče se za krivična djela nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, nesavjestan rad u službi, sprečavanje dokazivanja, falsifikovanje ili uništavanje službene isprave i pustošenje šuma.

Materijalna šteta koja je do sada utvrđena istragom iznosi 1.003.324. КM.

– Ukupna materijalna šteta bit će utvrđena nakon izvršenog vještačenja. Rad na ovoj istrazi se nastalja – saopćeno je iz MUP-a RS-a.

Vlada RS-a je na nedavnoj posebnoj sjednici smijenila deset direktora organizacionih jedinica u Šumama RS-a, a među njima i direktora ŠG Borja Teslić.

Iz istrage saznajemo da su osumnjičeni Stojan Božić, v.d. direktora ŠG Borja, Zoran Gavrić, rukovodilac RJ Čečava ŠG Borja Teslić, zatim Milomir Kršić, rukovodilac u RJ Očauš ŠG Borja Teslić, Mićko Marković, Milovan Gotovac, te Mladen Markočević, direktor u preduzeću Drvo Ehport d.o.o Teslić, te Srđan Klječanin, vlasnik i direktor preduzeća Klječanin Company d.o.o.