Ovo je osumnjičeni za masakr osam osoba: “Bio je vjernik i štreber, nije čak ni psovao”

Američki mediji su objavili fotografiju osumnjičenog

Najmanje osam osoba ubijeno je u tri pucnjave na jugoistoku SAD-a, a osumnjičeni za masakr dvadesetjednogodišnji Robert Aaron Long je uhapšen.

Do pucnjave je došlo u salonima za masažu u gradu Atlanti i okolini, javljaju američki mediji.

Prva pucnjava, u kojoj su četiri osobe ubijene i dvije ranjene, dogodila se juče poslijepodne u salonu za masažu pedesetak kilometara od Atlante, najvećeg grada u saveznoj državi Georgiji, prenosi CNN.

Nedugo zatim u još dvije pucnjave u Atlanti takođe su ubijene četiri osobe u dva salona za masažu. Žrtve te dvije pucnjave su žene, navodno azijskog porijekla.

Američki mediji su objavili fotografiju osumnjičenog Longa.

Školu je završio 2017. godine, a njegovi bivši školski kolege kažu da je bio duboko religiozna osoba te da se činio “nevinim djetetom” i štreberom.

Djelovao je nevino i nije čak ni psovao”, rekao je njegov kolega iz škole. “Bio je pomalo štreber i nije se činio nasilnim, koliko se sjećam. Bio je lovac, a otac mu je bio svećenik koji je radio s mladima. Bio je jako posvećen religiji”, rekao je, piše Heavy.com.

Na društvenim mrežama je vidljivo da je Long, ali i cijela njegova porodica, uključena u baptističku crkvu. Iz crkve su objavili da su “tužni” i “slomljenog srca” zbog događaja te navode da mole za žrtve, kao i porodicu ubice.

Jedna od izbrisanih objava je sadržala i ispovijest nakon njegovog drugog krštenja iz 2018. godine.

“Kao što mnogi od vas znaju, s osam godina sam mislio da sam postao hrišćanin. Tada sam se i krstio. Sjećam se da samo to napravio uglavnom zbog svojih prijatelja koji su to isto činili. Nakon toga nije bilo plodova iz korijena koje je naše spasenje”, rekao je, referirajući se na biblijski tekst.

Spomenuo je i da je u sedmom razredu čuo biblijsku priču o razmetnom sinu.

“Uz milost Božju sam uspio povezati stvari i shvatiti da ova priča govori o onom što se dogodilo između mene i Boga. Ja sam pobjegao, ali On me i dalje želi, i tada sam bio spašen”, rekao je.

Učestvovao je i u radu studentske organizacije koje “postoji da pomogne studentima primiti Isusa Hrista kao Gospodina, hodati s Njim, biti ukorijenjen u vjeri”.

The Daily Beast javlja da je na Instagramu svjedočio svoju ljubav prema Bogu i oružju.

“Pizza, oružje, muzika, porodica i Bog. Ovo je više, manje moj život. Prilično dobar život”, napisao je na Instagramu.

Izvor:fokus.ba