Pogledajte kako je Vukanović galamio na sudije u kafani pa uhapšen: “Na pos'o, odmah”

Zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a Nebojša Vukanović uhapšen je jutros u Trebinju. Na svom blogu objavio je tekst pod naslovom “Kako sam danas uhapšen u centru Trebinja”.
Uz tekst je objavio i video snimak koji je prethodio samom hapšenju, a na kraju videa policija stavlja Vukanoviću lisice na ruke.
Vukanović je uhapšen nakon što je galamio na sudije i snimao ih u ovom gradu dok sjede u jednom ugostiteljskom objektu. Kako je i sam napisao na svom blogu, Vukanović je u gradu sreo sudije Osnovnog i Okružnog suda Milana Bosića i Bojana Stevića te ih pokušao “postrojiti”, odnosno natjerati ih da iz kafića odu na svoja radna mjesta.
“Šta radite u kafani u 10 i po’ sati. Na pos'o! Odmah! Kad si došao na posao danas?”, pitao je Vukanović sudije dodavši kasnije da im građani mjesečno daju 4.500 KM da bi usred radnog vremena sjedili na kafi.
Na pitanje što ne rade danas, usred radnog vremena, nisu željeli da mu odgovore.
Šta više, jedan od njih mu odgovara “Je li te to opet ludilo uhvatilo? Promjena vremena“.
Na videosnimku je prikazano kako Vukanović galami na sudije zbog “nerada i nepoštenja”.
Pita ih zašto brane pedofile i kriminalce navodeći im primjere za svoje tvrdnje.
U desetominutnom videosnimku se može čuti zanimljiva rasprava između sudija i Vukanovića o različitim predmetima koji su se našli na sudovima u Trebinju i konačnim ishodima tih predmeta.
Također ih pita zbog čega umjesto onih koji zaista krše zakone, oni uporno procesuiraju njega.
“Jesam li ja najveći kriminalac ovog grada?
Koliko ste mi para do sada uzeli? Šta ste uradili sa prijavama?”, govori im on vidno ljut, izrevoltiran njihovim neradom i posljednjim “plavim kovertama” koje je dobio.
Sudije su pozvale i policiju koja je došla i uhapsila Vukanovića.
On ističe da su se policajci prema njemu ponašali korektno i profesionalno, a ubrzo je i pušten iz pritvora.
“Policija, pripadnici MUP-a Srpske i Sudske policije iz Trebinja su došli na poziv predsjednika Okružnog suda u Trebinju Bojana Stevića te me sa lisicama na rukama sproveli u Policijsku stanicu Trebinje, gdje sam saslušam i napisane su mi dvije kazne” – kazao je Vukanović.
Izvor:Tuzlanski.ba