Pogledajte šta je dočekalo kupače na hrvatskoj plaži: Bolje ih ne dirati

Četiri velike meduze u opatijskom akvatoriju, na pješčanome dijelu kupališta Slatina našle su se danas uhvaćene kamerama mnogobrojnih turista i šetača gradom.

Najveću su pažnju izazvale među prvim kupačima, a posebno je atraktivna bila ona koja se nasukala u pijesku, čiji klobuk ima promjer od gotovo pola metra.

“Ovakve divovske meduze nisam do sada imala priliku vidjeti u Opatiji. Svi ih fotografiraju, no kupači, među kojima ima i djece, kreću se po plićaku oprezno, jer se o njima ne zna puno. Bolje ih je ne dirati, jer makar su lijepe, mogle bi i opeći, nikad ne znaš”, primijetila je opatijska pjesnikinja Marina Česen, kuma Opatijskih kukala koji su se danas odlučili na još jedno kupanje na Slatini u podne. prneosi “Radiosarajevo“.

Uz četiri velike meduze koje su danas postale prava subotnja atrakcija, kuma Opatijskih kukala je, pridruživši se “morskoj kumpaniji” počastila publiku i novim stihovima, piše Novi list.

“Dan prej Vazma odlučila san se z mojmi kukali va more hitit i šnjimi vragat. Pa će nan budi ki ko kuhano jaje dat. Za gosti i prijateli to se storilo, da bi v’ Opatije čin veseleje bilo”, napisala je Česen.

Izvor:haber.ba