POPLAVE U ARIZONI NAKON OBILNIH KIŠA, BUJICA NOSILA VOZILO U FLAGSTAFFU

Nakon sedmica vrućine i razorne suše, gradovi u Arizoni poplavljeni su nakon snažne oluje koja je zahvatila ovo područje u srijedu ujutro.

Nacionalna meteorološka služba u Phoenixu upozorila je na moguće poplave u srijedu ujutro u dijelovima Arizone. U srijedu u Flagstaff u Arizoni voda je odnijela automobil tokom poplave nakon obilnih padavina.

  • Ovo je najluđa poplava koju sam ikad doživio u gradu – rekla je Taylor Landy koja je snimila video.

Prognoziran je nastavak padavina do kraja sedmice u Arizonu, nakon požara, nestanka struje i smrtnih slučajeva povezanih s valovima vrućina.

Također, u zapadnim i sjeverni dijelovi područja Phoenixa zabilježena je grmljavina s jakom kišom i jakim udarima vjetra. Očekivalo se da će se grmljavinska aktivnost smanjivati ​​tokom noći jer su je vjetrovi gurnuli na istok, što je rezultiralo smanjenju padavina u središnjem Phoenixu i dijelovima Istočne doline, prenosi Klix.

Upozorenje na poplavu izdato je za ruralne dijelove zapadnog Maricopa nakon što su očitavanja Doppler radara pokazala jaku kišu.

Mjerači su također pokazali da je u dijelovima zapadne doline palo do jedan centimetar kiše, a u Surpriseu, Waddellu i Fennemoreu zabilježene je grmljevina. Službenici uprave za vanredne situacije okruga Coconino izdali su u srijedu nalog za evakuaciju za desetine hiljada ljudi.

Video pogledajte OVDJE.

Izvor:hayat.ba