Poplave u Prijedoru: Više od 200 objekata zahvatila voda

Martić kaže da su besanu noć proveli stanovnici Prijedora, ali da je najveći dio vode ispumpan

Vođa Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Prijedor Radovan Martić za RTRS izjavio je da uprkos poplavama koje su se dogodile u Prijedoru, nije bilo potrebe za evakuacijom stanovništva.

Martić kaže da su besanu noć proveli stanovnici Prijedora, ali da je najveći dio vode ispumpan.

Prvi zadatak

Istakao je da je prvi zadatak jutros da se izvrši popravak nasipa, te obilazak naselja i praćenje stanja na terenu.

Martić navodi da za sada preciznu informaciju o poplavljenim objektima nemaju, ali da je poplavljeno više od 200 stambenih objekata.

Podsjećamo, ulice i podrumske prostorije na više lokacija u Prijedoru poplavljene su usljed obilnih padavina, a vatrogasci, ekipe civilne zaštite i građevinska mehanizacija su na terenu, izjavio je za Srnu jučer Draško Đenadija iz Odsjeka civilne zaštite.

 

Velika količina

Đenadija je sinoć rekao da je zatvoren saobraćaj na dubičkoj cesti u blizini sportske dvorane na Urijama i da je došlo do prelijevanja vode preko puta za Palančište, te da nema poplavljenih domaćinstava u stambenom dijelu.

– Uzrok je velika količina padavina u kratkom vremenu i nedovoljan kapacitet slivnika da prime tu količinu. Veliki vodostaji nisu se izlili, rijeke su u koritima i od njih za sada opasnost ne prijeti – rekao je Đenadija.

On je naveo da se prave privremeni nasipi, postavljaju vreće s pijeskom i ispumpava voda iz podrumskih prostorija.

Izvor: avaz.ba