Poruka Muriza Memića Bogiću Bogićeviću: Trebate nam!

Moja porodica i ja Vas izuzetno cijenimo i naravno da ćemo prihvatiti svaku Vašu odluku, jer Vi ipak najbolje znate gdje je Vaša granica, napisao je Memić

Muriz Memić, otac ubijenog Dženana koji već pet godina traži pravdu za svog sina, putem Facebook stranice “Pravda za Dženana Memića” obratio se Bogiću Bogićeviću, koji je odustao od kandidature za gradonačelnika Sarajeva.

Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

Poštovani gospodine Bogićević, prenosimo Vam poruku Muriza Memića i svih ljudi koji su uz njega, pa se nadamo da će ista pronaći svoj put do Vas. Trebate nam!

Imao sam čast da razgovaram sa Vama uoči prvog maja 2016. godine i sve što ste mi tada rekli, je kasnije tako i bilo.

Moja porodica i ja Vas izuzetno cijenimo i naravno da ćemo prihvatiti svaku Vašu odluku, jer Vi ipak najbolje znate gdje je Vaša granica.

 

  • Memić podržao Bogićevića

    Memić podržao Bogićevića

    FOTO: SCREENSHOT


Ipak, kao što nismo odustali ni u ovoj našoj borbi, ni kada smo postali svjesni obima i snage kriminalnog sistema protiv kojeg se borimo, ne možemo ni tek tako odustati od Vas kao gradonačelnika našeg Sarajeva.

I Vi i ja smo devedesetih morali donijeti odluke, o tome da li ćemo rizikovati vlastite živote za ideju o građanskoj BiH, boljoj budućnosti za generacije koje za nama dolaze.

I Vi i ja smo donijeli tada jedinu ispravnu odluku, iako je Vaša sigurno bila i teža od moje. Vi ste sebi svojom odlukom ipak stavili metu i na čelo i na leđa.

Danas je situacija nešto drugačija na prvi pogled, ali na koncu sve to dođe na svoje – radi se o budućnosti generacija koje dolaze za nama. Radi se o građanima koji zaslužuju gradonačelnika poput Vas.

Moja porodica i ja se nadamo da ćete ipak još jednom uzeti u obzir sve aspekte i donijeti drugačiju odluku.

Nije sramota promijeniti mišljenje ili odluku, ako će ta promjena značiti nešto dobro.

S poštovanjem,

 

Muriz Memić sa porodicom.

Izvor:avaz.ba