POSEBNA ČAST: REIS KAVAZOVIĆ I MUFTIJE NA IFTARU KOD EMIRA DRŽAVE KATAR, PRISUSTVOVALI I BROJNI MINISTRI

Emir države Katar šeik Tamim bin Hamad Al Thani sinoć je u palači Lusail u Dohi priredio iftarsku svečanost u čast učenjaka, imama, predstavnika pravosudne vlasti i obrazovnog sektora, a povodom svetog muslimanskog mjeseca ramazana
Iftaru je prisustvovao i lični izaslanik emira države Katar šeik Jassim bin Hamad Al Thani te brojni ministri i visoki zvaničnici.

Među onima kojima je ukazana iznimna čast da prisustvuju ovom događaju bio je i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, muftija sarajevski Nedžad ef. Grabus, muftija zagrebački Aziz ef. Hasanović, muftija ljubljanski Nevzet ef. Porić, direktor Vakufske direkcije Senaid Zaimović i drugi.

Tradicionalni iftar emira šejha Tamim bin Hamad Al Thanija na njegovu dvoru okuplja učenjake, ulemu Katara i neke učenjake i muftije iz svijeta. Redoviti poziv koji dolazi našemu reisul-ulemi, muftijama sarajevskom, zagrebačkom i ljubljanskom potvrda je dobrih odnosa koji se godinama grade, poštivanja onoga što se radi i doprinosi za opće dobro. Pored susreta s Njegovim veličanstvom tu su prisutni i svi članovi Vlade, kao i najuži članovi njegove porodice – kazao je Aziz ef. Hasanović, muftija zagrebački.

Dodao je da je vladar Katara ukazao veliku počast reisu Kavazoviću i bosanskohercegovačkoj ulemi, navodi Anadolija.

Protokolarno tretiranje naše uleme kojoj se daje počast da iftari za istim stolom sa šejhom Temimom sve govori i otvara mogućnost lijepog razgovora tokom iftara. Koristim ovu priliku da se zahvalim Ministarstvu vakufa i islamskih pitanja države Katar i protokolu Divana emira države Katar na prekrasnoj organizaciji i domaćinstvu – kazao je muftija Hasanović.

Izvor:hayat.ba