Preminula uposlenica Ekonomskog fakultetu u Sarajevu od posljedica koronavirusa

S velikom tugom i u žalosti, obavještavamo da je naša draga kolegica Nermina Turković, preminula usljed komplikacija izazvanih infekcijom koronavirusom u 54. godini života.

Kolektivu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, studentima i posjetiocima, ostavila je neizbrisiv trag svojom dobrotom, pažnjom i susretljivošću. Ovom prilikom izražavamo duboko saučešće porodici Turković.

Neka je lahka zemlja bosanska, njenoj duši blaženoj. – napisali su ispred Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

I kolege i studenti se opraštaju od preminule Nerminke.

“Na fakultet sam znao trčati s poslova, s puta, raznih obaveza. S prtljagom, zaboravljao index, ne bih stizao završiti 90% administrativnih obaveza i za sve mi je izlazila u susret. Da pričuva stvari, da preuzme indeks kad mi naknadno donesu, da mi umornom od trke i frke posudi karticu da odem liftom kako bih u zadnjoj minuti stigao na neki od ispita, da umjesto mene preda dokumente na ovjeru ili preuzme uvjerenja jer kad ja stignem s posla, obično ljudi sa svojim završe ili potrefim neke pauze… Ali sve bi bilo završeno jer: Nermina! Sve uz blagost i osmijeh. Neka ti Vječni Život bude blag i nasmijan! Putuj sretna… Nama ćeš nedostajati! ” – napisao je Armin Redžić.

“Nikada, ali baš nikada nisam ušla na fakultet a da gospođa Nermina nije podijelila osmijeh, lijepu riječ i upitala kako sam! Voljela sam je sresti, uvijek nasmijana lica i osoba koja je odisala pozitivnom energijom. Gospodaru, podari joj najljepše mjesto u džennetu! ??” – napisala je Almira Džanko, prenosi “Crna-hronika“.

Izvor:haber.ba