Procurila skandalozna informacija: Jedan od dodataka koji koriste ima više kalorija nego dva McDonald’s cheeseburge

Procurila skandalozna informacija: Jedan od dodataka koji koriste ima više kalorija nego dva McDonald’s cheeseburge

Mnogima je naručivanje pizze nezamislivo bez umaka u koji uglavnom umaču koru. No, jeste li ikada pogledali koliko zapravo sadrže kalorija? Taj bi vas podatak mogao šokirati.

Naime, britanski Mirror piše kako poznati umak s češnjakom i biljem pizzerije Domino’s od 100 grama sadrži čak 675 kalorija, dakle više od dva McDonald’sova čizburgera zajedno.

Iako su veliki umaci namijenjeni za dijeljenje, mnoge fanove poznatog lanca pizzerija iznenadio je taj podatak pa se o tome povela živahna rasprava na društvenim mrežama. prenosi “Net“.

“Još uvijek mislim da je čudesan podvig inženjerstva od strane Domino’sa da stave 675 kalorija u veliki umak. Kako su uspjeli toliko nagurati?”, samo je jedan od komentara.

“Danas sam naručila pizzu iz Domino’sa i slučajno saznala koliko je kalorija u velikom umaku s češnjakom i biljem. Više nikad neću biti ista”, poručila je korisnica Twittera.

O cijelom slučaju oglasio se britanski ogranak poznatog lanca pizzerija. “Naš umak s češnjakom i biljem sjajan je za dijeljenje s obitelji i prijateljima. Preporučamo da se veliki umak podijeli na četiri osobe. Dostupne su i manje ambalaže sa 169 kalorija po serviranju”, rekla je Abbey Everett.

Izvor:haber.ba