PRODALA CIJELU IMOVINU DA BI USVOJILA 11 DJECE U INDIJI: DA SAM SE VRATILA KUĆI NE BI IMALA MIRA

Lalotra je ispričala kako je prodala svu svoju imovinu, uključujući automobil, kako bi finansirala svoje planove da se preseli u Indiju i usvoji djecu.

Majka Courtney Lalotra otkrila je kako je prodala svu svoju imovinu. uključujući i njen automobil, kako bi financirala svoje planove da se preseli u Indiju i usvoji djecu.

Maturantica mode (34) iz New Jerseyja u SAD-u prvi put je otputovala u Indiju 2010. godine, gdje je radila u siromašnom kvartu kao volonterka u dječjem sirotištu i bila je toliko dirnuta djecom koju je upoznala, bila je odlučna da se vrati, piše The Sun.

SWNS

Kako joj je viza isticala, žena s kojom je Courtney radila rekla joj je da se niko od dobrovoljaca više nije vratio, pa joj je zadala zadatak da se vrati u Indiju.

Prodajući sve što je posjedovala, Courtney je prikupila 15.000 američkih dolara (24.014 KM), što je bilo dovoljno novca za iznajmljivanje stana za šest mjeseci i financiranje neophodnih stvari za njegu djece kojoj je namjeravala pomoći.

Od tada je usvojila 11 djece i majka je svom biološkom sinu Adiju (5), kojeg dijeli sa suprugom Yogeshom (37).

SWNS

Ogromna porodica živi zajedno na teritoriji glavnog grada Delhija, a Courtney je u svoju kuću primila četvoro svoje usvojene djece tokom pandemije koronavirusa.

  • Ono što me privuklo bili su prvi trenuci izlaska iz aviona i suočavanja sa takvim siromaštvom – djeca koja prose na ulicama, žene koje u rukama drže uplakane bebe – rekla je o svom prvom boravku u Indiji, prenosi Femail.
  • Volontirao sam u sirotištu za dječake i djevojčice usred slame. Očaj i beznađe bili su tako gusti i mogli ste to osjetiti. “

U martu 2011. Courtney je napustila SAD kako bi se vratila u Indiju i nastavila vlastiti dom za djecu s posebnim potrebama naredne godine.

Njezini roditelji, koji su u početku imali rezerve prema njenom preseljenju, podršku su dali iza Courtney, a njen otac donirao je novac u obliku tri čeka da bi mogla smjestiti svoj dom.

SWNS

Dok je živjela u Indiji, upoznala je supruga Yogesha i oni su se vezali 2014. godine, prije nego što su sina Adija dočekali godinu dana kasnije u 2015. godini.

Courtney je objasnila da se pandemija COVID-19 u Indiji jako razlikovala od one kod kuće u SAD-u, a ponekad je bila ljubomorna na one kod kuće.

Mama od 12 godina objasnila je da je Indija bila “vrlo disciplinirana” kada je riječ o pravilima lockdowna i da je mnogo puta bila “zaglavljena u kući” – ne mogavši otići u šetnju.

Courtney se prisjetila da su porodice prevarene i ne mogu zaraditi novac, a mnogi ljudi su izgubili posao i nisu mogli financijski izdržavati svoje porodice.

  • Postoje stotine, ako ne i hiljade djece koja svakodnevno ostaju siročad u Indiji, posebno sada za vrijeme pandemije”, objasnila je.
  • Mnogo djece u našem domu su ili potpuno siročad ili su izgubili jednog roditelja, a njihova najbliža rodbina nije u stanju da se brine o njima.”

Courtney – koja kaže da je pomogla više od 2000 porodica tokom krize sa koronavirusom isporučujući “kamione” obroka hrane onima kojima je potrebna – uzela je dvoje djece Satju i Shivam tokom pandemije, nakon što im je majku ubio otac.

SWNS

Njihov najbliži rod bio je njihov 17-godišnji tetak koji nije bio sposoban čuvati djecu.

Usvojila je i devetogodišnjeg Pijuša, nakon što je njegov otac izgubio posao vozača rikše, i četverogodišnjeg Krišnu, čija je samohrana majka također bila bez posla.

Predana pomaganju djeci u nevolji, Courtney je odlučila otkazati putovanje koje je planirala nazad u SAD ranije ove godine da vidi porodicu, kako bi mogla ostati i pomoći.

Uprkos tome što je dobila mjesto na posljednjem letu iz zemlje, Courtney se promijenila, insistirajući da “ne bi imala mira” da je otišla.

Ona je takođe majka usvojene djece Dipu, 17 godina, Shiva, 10 godina, Jai, sedam godina, Satyam, pet godina, Roshit, pet godina, i Piyush, tri godine.

Izvor:hayat.ba