Pronašli BEBU kako visi u RANCU na ogradi: Kada su otvorili torbu, nisu mogli da se oporave od šoka

Dijete je u stabilnom stanju, a za roditeljima se traga.

Nevjerovatan prizor stiže iz filipinske provincije Južni Kotabato, gdje je policija pronašla ranac obješen na jednoj ogradi, a unutra se nalazila beba koja plače.

Službenici policije nisu mogli da vjeruju šta vide, a neki od njih istakli su da uprkos njihovom turbulentnom poslu, ništa potresnije u životu nisu vidjeli.

Kada su prišli torbi i otkopčali rajsferšlus, zatekli su novorođenče koje je prestalo da plače tek kada je dobilo malo vazduha.

Ranac u kom je pronađena beba – Viral Press

Beba je odnesena u bolnicu na preglede gdje je utvrđeno da je osim blage dehidratacije sve u redu, a nakon toga primljeno je u lokalnu socijelnu službu.

Trenutno se traga za bebinim roditeljima, kao i za načinom na koji je ranac sa djetetom dospio na ovo mjesto.

Mari Kris de la Kruz istakla je da su radnici koji rade kod njenog strica čuli vapaje koji ih podsjećaju na dječje, a nakon toga su ugledali ranac na ogradi ispred njihove kuće.

– Iako smo bili užasnuti, nismo htjeli da otvaramo ranac, već smo odmah pozvali policiju. Oni su odmah stigli na lice mjesta i ispostavilo se da je u rancu bila beba. Nije mi jasno odakle se stvorila, ko ju je ostavio i zašto baš pred našom ogradom – navela je ona, prenosi Dejli star.

Portparol Pokrajinskog odeljenjaza socijalnu zaštiti rekao je da će beba biti pod nadzorom i njegom te institucije i nakon pronalska roditelja, kao i to da mu ne pada na pamet da dijete preda tako neodgovornim licima.

– Želim samo još jednom da podsjetim sve roditelje da ukoliko ne znaju šta će sa svojom bebom ili nemaju sredstava da je hrane, da nam se obrate u što skorijem roku, a ne da čine ovo što su učinili – naveo je on, piše “Objektiv“.

Izvor:haber.ba