RAMIZA JE RODILA 21 DIJETE, PA PORUČUJE: DOBAR SUPRUŽNIK JE DŽENNET OVOGA SVIJETA

U selu Gluhavica živjela je porodica o kojoj su 1983. godine, pisali svi mediji u bivšoj Jugoslaviji i izvještavale sve televizije na Balkanu.

O Ramizi Bećović i njenom suprugu Hamdiji pričalo se nadaleko. Nakon posjete njihovom domu, legendarnog novinara JRT, Omera Karabega, njihov život je bio tema i mnogih emisija. Reportaža o životu ove porodice biva emitovana na TvB, TvZ…

 

 

Ramiza je bila jedina žena u Europi, koja je rodila 21 dijete. Da još bude interesantnije, bez pomoći ljekara i odlaska u bolnicu, a za “samo” 25 godina braka sa svojim Hamdijom..

Najstariji sin, te 1983. godine, bio je Amir, imao je 22 godine a najmlađa ćerkica Fikreta, samo 7 mjeseci..

Osmoro djece je pohađalo osnovnu školu i to kako? Bili su najbolji učenici u razredu. Djeca koja nijesu išla u školu, bila su pristojna, poslušna, mirna i vaspitana, pomažući svojim roditeljima u poslovima oko kuće. Amir se sa dvadeset godina zaposlio u Beogradu, radio i pomagao roditelje u odgoju svojih sestara i braće..

Suprug Hamdija je bio penzioner a Ramiza domaćica. Živjeli su samo od penzije i od onoga što bi najstarije dijete, sin Amir, zaradio u Beogradu..

Mnogi novinari i tv reporteri bili su u nevjerici prilikom boravka u kući Bećovića, pitajući se, KAKO??

Odgovor su dobili od Hamdije, “Gdje čeljad (djeca) nisu bijesna ni kuća nije tijesna.”

Izvor:hayat.ba