Reakcija iz Dodikovog kabineta: Laž je da je sjednica održana

Apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji, navode iz Kabineta

Iz Kabineta člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika oštro su demantovali informaciju da je održana telefonska sjednica ovog tijela, ističući da je to “još jedna laž očigledno plasirana s ciljem pokušaja razbijanja srpskog jedinstva u Republici Srpskoj”.

Kazali su da za imenovanje članova Upravnog odbora Centralne banke BiH, što je bilo predviđeno dnevnim redom telefonske sjednice, mora postojati saglasnost sva tri člana Predsjedništva, odnosno moraju biti svi “za”, a apsolutno je jasno svima da ni te saglasnosti nije bilo, jer je srpski član protiv produženja njihovog mandata, tako da od danas Upravni odbor Centralne banke BiH ne postoji.

Istaknuto je da je laž o navodnom održavanju sjednice i navodnom učešću Dodika u njenom radu “plasirana u sarajevske medije iz zgrade Predsjedništva BiH, koju je objeručke prihvatila i BN televizija, jer je jasno da im smeta srpsko jedinstvo i srpska sloga”.

Prema navodima iz Kabineta, sramotno je da iz jedne takve institucije dolaze ovakve neistine koja bi trebalo da bude ozbiljna institucija, a ne da se bavi podvalama i politikantstvom.

– Na njihovu žalost, tim dezinformacijama sigurno neće doprinijeti razbijanju srpskog jedinstva, naprotiv, samo će ga učvrstiti – poručili su iz Dodikovog kabineta.

Izvor:avaz.ba