Rupa progutala parkirani automobil za svega nekoliko sekundi

Automobil parkiran u stambenom kompleksu u Mumbaiju u Indiji nestao je za nekoliko sekundi, nakon što se tlo raspalo ispod njega. Srećom, u bizarnom incidentu niko nije povrijeđen.
Na snimku posmatrača vidi se kako prednji dio vozila tone u rupu ispunjenu vodom. Zatim se automobil spušta ravno u vrtaču, a bazen vode ga potpuno guta.
Nevjerovatno je da je nekoliko vozila parkiranih na samo nekoliko metara udaljenosti ostalo potpuno neoštećeno, a tlo je ispod njih izgledalo stabilnije.
Prema medijskim izvještajima, to zemljište prethodno je bilo bunar koji je bio prekriven betonom. Smatra se da je jaka kiša prouzrokovala raspadanje površine stvarajući ponornicu koja je progutala vozilo.Srećom, u trenutku incidenta niko nije bio u automobilu
Međutim, lokalne vlasti ispituju zašto bunar nije bolje zapečaćen.
Mumbai i drugi dijelovi priobalne države Maharashtra doživjeli su posljednjih dana obilne monsunske kiše, što je dovelo do vlažnosti u nekim područjima.
Međutim, ovo je jedini poznati slučaj oluje koja je dovela do toga da proguta cijeli automobil.
Povremene nesreće povezane sa rovovima periodično se prijavljuju širom svijeta, a neke vode i smrtnim slučajevima. U januaru je šest osoba ubijeno nakon što je tlo propalo pod autobusom na sjeverozapadu Kine, stvarajući masivnu rupu u koju su vozilo i njegovi putnici dramatično propali.
Izvor:Tuzlanski.ba