Sarajevo: Bh. strongmen Damir Stroil vukao autobus

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana multiple skleroze bh. strongmen Damir Stroil danas je u Sarajevu vukao autobus.
Na trgu ispred Sarajevo City Centra iz Udruženja osoba s multipla sklerozom Kantona Sarajevo na još jedan način su ukazali na potrebu za dodatnom brigom donosioca odluka u našoj zemlji prema oboljelima.
“Ta briga ogleda se u osiguranju dodatnog budžeta za terapiju, kojim bi obezbijedili liste pacijenata bez čekanja, te potrebnu terapiju kako bi osigurali dostojan, koliko god je moguće, život svih oboljelih. Svim posjetiocima događaja želimo pokazati da snaga leži isključivo u nama samima, te da nadljudskim naporima je moguće sve, pa i onda kada je najteže. Ali, možemo”, poručili su.
U svemu su im danas pomogli ambasadori Udruženja, bh. strongmeni, Adin Arnaut i Damir Stroil, te rekoderka u dizanju tegova u BiH, Zana Velić Terko. Osiguranje sredstava za terapiju u okviru budžeta je također teško, ali u Udruženju su sigurni da kao što su oboljeli i njihove porodice naučili živjeti s ovim oboljenjem i biti uspješni u svojim poslovima, tako će uspjeti osigurati i preostala sredstva za sve potrebne terapije i oboljele. (N1)
Izvor:Tuzlanski.ba