Sidran o histeriji nakon odluke Incka: Osporavanjem, izgovaraju – priznanje

Zašto bi se inače bilo koja državna zajednica protivila jednom normalnom civilizacijskom zakonu koji se odnosi na sve pojednice i sve etno-nacionalne skupine u našim prostorima, pita se Sidran

Valentin Incko (Inzko), visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini, nametnuo je dopune o Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida. Ovu odluku Incka te poruke koje su nakon toga upućene iz Republike Srpske komentirao je i akademik Abdulah Sidran. Sidran se pita “šta nam kazuje histerija povodom donošenja jednog normalnog civilizacijskog zakona”.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

– Histerija nastala u političkom i medijskom prostoru Republike Srbije i njenog ratnog plijena u Bosni, narečene Republike srpske, ne može se razumjeti drukčije nego kao potvrda opšteg uvjerenja da je genocidni plan rata protiv BiH kreiran u Beogradu, finansiran iz Beograda, da je njime rukovođeno iz Beograda, da se iz Beograda sve ove decenije rukovodi svim drugim oblicima njegovog tri decenije dugog nastavka.

Zašto bi se inače bilo koja državna zajednica protivila jednom normalnom civilizacijskom zakonu koji se odnosi na sve pojednice i sve etno-nacionalne skupine u našim prostorima?

Čudesni su putevi logike!

Osporavanjem, izgovaraju – priznanje – poručio je Sidran.

  • Sidranov status

    Sidranov status

    Foto: Printscreen

  • Izvor:avaz.ba