Sipala je omekšivač za veš u vodokotlić: Kad vidite rezultat, momentalno ćete uraditi isto

Iako smo mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odjeću, on ima mnoštvo upotreba u cijeloj kući koje malo ko zna.

Omekšivač je sredstvo sa više mogućih namjena: od dopune za aparate za prijatniji miris doma, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha.

Pranje sudopera

Popularna britanska ‘influenserka za čišćenje’ Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu najpre zapuši i u nju sipa dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa direktno iz ketlera doda i vruću vodu.

Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savjetuje Mrs. Hinch.

Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

– Omekšivač za rublje na starom i prašnjavom radijatoru: sad izgleda kao nov i sjajno miriše – napisala je.

Brisanje prašine

Korisnica Clean Queen pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik s omekšivačem koji spriječava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata.

Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će spriječiti da se brzo opet nakupi prašina – kaže ona.

Osvežavanje WC-a

Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC šolju dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata

Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Za mirišljave prostorije

TikTok korisnica Nic podijelila je kako u osvježivač prostorija s štapićima dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korištene štapiće.

Miriše nevjerovatno, bolje nego prije – napisala je.

Ulazne i kupatilske prostirke

 

Ako želite da otkrijete koliko prljavštine ima na otiraču ispred ulaznih vrata ili kupatilskoj prostirci, operite ih u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u pjenušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača koji ćete ostaviti da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja, piše Krstarica.

Izvor:haber.ba