Skoro 20 hiljada KM sakupljeno juče na kolačijadi u Velikoj Kladuši

Ukupno je danas na šest lokacija prikupljeno 19.846 KM

Još jedna uspješna kolačijada humanitarnog karaktera u organizaciji nekoliko udruženja žena s područja općine Velika Kladuša održana je danas na nekoliko lokacija na području općine. Sva sredstva koja su danas prikupljena 19.846 KM namijenjena su za liječenje naše sugrađanke Ermine Gračanin, koja se već nekoliko dana nalazi u Turskoj.

 

Na Trgu mladih ispred robne kuće štandove su brojnim jelima napunile članice Udruženja Sutra je novi dan, Hora El-Verdu i Udruženja Nur Svjetlost. Članice pomenutih udruženja Fikreta Muslić, Zlatka Kaja Melkić i Halida Selimagić naglašavaju da je jako važno pružiti pomoć onima koji pomoć trebaju i da svi trebamo činiti dobro i biti podrška jedni drugima…

 

Na području Mjesne zajednice Podzvizd kolačijada je održana na tri lokacije i to kod džamije Stari grad Podzvizd, Ponikve i Rajnovac u organizaciji Udruženja Ašik Kaldrma Podzvizd. Na području Mjesne zajednice Vrnograč kolačijadu je organiziralo Udruženje žena Svjetlost Vrnograč, kod džamije u Vrnograču i na području mjesne zajednice Crvarevac, kod džamije u Crvarevcu kolačijadu je organiziralo Udruženje Đul Crvarevac.

Akciju su kupvinom proizvoda i donacijama podržali i podržavaju brojni građani, a sve sa jednim ciljem, da se osiguraju novčana sredstva koja su neophodna našoj sugrađanki Ermini za njeno liječenje.

 

 

Ukupno je danas na šest lokacija prikupljeno 19.846 KM.