ŠOK U SLOVENIJI: U KRUŠNOJ PEĆI PRONAĐENA DJEČJA LOBANJA

U staroj krušnoj peći u slovenskom Novom Mestu, u ulici koja se nalazi blizu Policijske uprave, pronađena je dječja lobanja.

Ovu šokantnu vijest objavile su Slovenske novice, a prema prvim informacijama, riječ je o lobanji djeteta starog 12 godina. Svjedok tvrdi da nije bila stara, nije bila prljava ili izgorjela, a primijetio je i da ima rupu na vrhu za koju se misli da je možda prostrijelna rana.

Sve ostalo zasad je pod velom tajne.

Sada je, kako navode Slovenske novice, pred kriminalistima i forenzičarima veliki izazov.

Jedna porodica iz Novog Mesta kupila je stan u Klemenčičevoj ulici. Prvi vlasnik stana bio je radnik, on ga je ostavio svome sinu, a potom ga je kupila starija gospođa u čijem je vlasništvu bio 10 godina. Ona je umrla u staračkom domu i stan je kupio mladi par. Kako je u njemu bila stara peć, odlučili su je ukloniti, prenosi 24sata.hr.

Radove su izvodili u subotu, a kada su cigle počele padati uslijedio je šok. Mještani su pozvali policiju.

  • Ovdje živim 41 godinu i svih ovih godina nije se dogodilo ništa neobično, barem koliko ja znam. Niti jedno dijete nije nestalo, niti jedan zločin se nije dogodio, barem mi za njega ne znamo, a doista je čudno odakle lubanja – izjavio je Robert Zidar, komšija iz istog bloka.

Izvor:hayat.ba