ŠOKIRALA SE KAD JE VIDJELA ŠTO SE NALAZI ISPOD REGISTRACIJE NJENOG AUTA: TRESEM SE

Video koji je snimila poduzetnica iz Los Angelesa Ashley Estrada postao je viralan nakon što je otkrila da je Apple AirTag skriven iza registarske tablice njenog automobila.

  • Doslovno se tresem, pogledajte što sam upravo pronašla na svom automobilu”, govori uzrujana Ashley u videu koji je na TikToku pregledan preko 15 miliona puta. Na snimci druga djevojka pokazuje i mapu na kojoj se može vidjeti svaka lokacija na kojoj je Ashley bila četiri sata prije nego što je pronašla AirTag. Ashley vjeruje da je upravo u to vrijeme, dakle četiri sata ranije, neko i postavio uređaj za praćenje na njen automobil.

“Ja uopće ni ne posjedujem AirTag”, govori šokirano u videu.

  • Družila sam se s djevojkom svog rođaka, a onda je ona na telefon dobila obavijest o lokaciji mog automobila, tako smo saznali za AirTag i pronašli ga”, objasnila je Ashley .

Kaže da je prvi put njena lokacija zabilježena u 7:34, pa misli da je tad uređaj i postavljen na njen automobil.

AirTag je uređaj smišljen prvenstveno za lakši pronalazak objekata, poput ključeva, mobitela i sličnog. Nakon ovog slučaja iz BuzzFeeda su kontaktirali Apple i upozorili ih na potencijalnu upotrebu AirTagova za praćenje ljudi umjesto objekata.

Video pogledajte OVDJE

Izvor.hayat.ba