STAVITE NEKOLIKO LISTIĆA LOVORA U VEŠ MAŠINU I GLEDAJTE MAGIJU: EVO ŠTA ĆE SE DESITI NAKON SAMO JEDNOG PRANJA

Svaka domaćica ima trik za pranje veša, a obično to podrazumjeva korištenje nekog od kućnih sastojaka.
A od velike pomoći može da vam bude lovor.
Ne radi se o tome da odjeća miriše ili da je omekša. Efekat ovog lista na odjeću je nešto drugačiji, ali jednako zanimljiv. Mnogi ljudi nemaju pojma da lovorov list može pomoći da se sačuva obojena odjeća i vrati joj prvobitna boja.

Lvorov list možete staviti direktno u mašinu za veš, ali mnogo bolji efekat ćete dobiti ako ih stavite u lavor u vodu, a zatim potopite farbanu odjeću. U zavisnosti od količine veša, uzmite nekoliko ili desetak lovorovih listova, stavite ih u vodu i prokuhajte.

Kada se ta voda malo ohladi, poslije 20-30 minuta potopite u nju odjeću i ostavite da odstoji nekoliko sati. Možete ih s vremena na vreme promiješati rukom za bolji efekat. Zatim dobro iscijedite odjeću i operite je kao i obično u mašini za pranje veša ili ručno.

Ovaj trik najbolje funkcioniše sa bijelom odjećom. Evo, ako lovorov list ne pomogne, postoji nekoliko drugih načina na koje možete pokušati. Jedna od njih je stavljanje dvije kašike soli u mašinu za pranje veša. Odavno se koristi za pranje zavjesa i stolnjaka, jer je efikasno uklonio mrlje i vratio im snježno bijelu boju. Može se uspješno koristiti za obojene tkanine. Tada će oživjeti boju i spriječiti njeno blijedenje.

Dobro je znati da lovorov list nije jedini začin koji dobro funkcioniše u kupatilu. Biber također dobro funkcioniše prije nego što izblijedi i farba odjeću u mašini za pranje veša. To je stari prirodni način vrijedan poznavanja. Važno je da se može koristiti i za bijele i za obojene tkanine. Ali još nije gotovo.+

Ako volite da nosite crnu i tamnu odjeću, pokušajte da dodate kafu ili čaj u svoj veš . Ovaj jednostavan, ekološki trik omogućit će vam da uživate u intenzivnoj crnini vaše omiljene odjeće. Dovoljno je sipati četvrtinu čaše jakog čaja ili kafe u komoru za pranje (bez osnove). Ovo piće ima veoma intenzivnu boju i sprečit će da vaša odjeća izblijedi. Djelovat će kao prirodna boja. Samo se uvjerite da imate samo crne i tamne stvari u bubnju.

Izvor:hayat.ba