Stojnić dobio opasne prijetnje: “Izaći će Zijo bez mrve grijeha, a onda ćemo vidjeti”

Mislim da je pošteno da Zijo Mutap kaže ko je udario rahmetli Dženana Memića, kazao je Stojnić

Denis Stojnić, MMA borac, sarajevski ugostitelj i vijećnik u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, pokrenuo je lavinu reakcija i komentara u javnosti nakon što je iznio svoju sumnju da Zijad Mutap stoji iza ubistva Dženana Memića.

Stojnić je rekao da je oko slučaja Memić sagledao sve informacije do kojih je dolazio u proteklom periodu i da je posložio “kockice”.

Nakon što je jučer u 11 sati imao saslušanje u Tužilaštvu KS, Denis Stojnić dobio je opasne prijetnje.

– Izaći će Zijo bez mrve grijeha, a onda ćemo vidjeti hoćeš li i na koga ćeš lagati. Što nisi rekao kod Hadžifejzovića da si sklon lažima i da ispijaš kahve sa sarajesvkom kriminalnom elitom, izrode jedan – navodi se u poruci koju je dobio Stojnić.

Na to je Stojnić odgovorio:

– Mislim da je pošteno da Zijo Mutap kaže ko je udario rahmetli Dženana Memića. Momak je sedam dana kasnije umro, prema tome Zijo Mutap i taj neko što je bio sa njim, a svi u gradu znaju ko je taj neko. Pošteno bi bilo da se sami prijave ili neka Zijo sklopi nagodbu sa Tužilaštvom i tako spasi svoju kćerku i prizna ko je ubio Dženana Memića. Ako Ziju Mutapa puste iz zatvora, a ne laže ko je sve bio tu noć sa njegovom lažljivom kćerkom, onda je pravosudni sistem zakazao.

A da ti odgovorim za ispijanje kafa. Ja sa svima ispijam kafe i ja imam samo jedan pravac, a to je sport, ugostiteljstvo i pošteni biznis. A ljudi koji sa mnom sjede su različiti i oni za svoje breme i križ odgovaraju. Bitno je da se ja ne bavim kriminalom, a to što sam se u mladosti svađao sa kabadahijama to me ne pravi kriminalcem. To se zove narušavanje javnog reda i mira jer sam se branio od kabadahija. A ako misliš da me mozeš preplašiti onda si na pogrešnoj adresi i ne poznaješ me dobro.

Izvor:avaz.ba