SVI PITAJU KO JE LJEPOTICA SA HIDŽABOM KOJA JE ‘ZAPALILA’ KAN: NIŽE USPJEHE, ALI UZ JEDNO OBEĆANJE OCU

Kanski festival okupio je brojne zvijezde iz cijelog svijeta. Poznate dame imale su čime da se pohvale – iznijele su kreacije vrijedne pažnje, ali kada se pojavila ljepotica sa hidžabom – sve je stalo. Riječ je o 26-godišnjem modelu, a zove se Ikram Abdi Omar.
Privukla je veliku pažnju na premijeri filma “Firebrand” i to u crnom, od glave do pete.
Ikram Abdi Omar je jednom prilikom rekla da je hidžab sinonim ljepote i skromnosti, ali i samopouzdanja.
Svjetskoj javnosti se predstavila 2019. godine kada je ušla u modnu industriju, a bila je prvi britanski model sa hidžabom koji se pojavio na naslovnici Vouga. Tada je imala samo 21 godinu, a prije četiri godine postala je zaštitno lice modne kuće “Burberry”.

Dopada mi kako se svako može drugačije izraziti i dočarati svoju poruku odjećom. Smatram da je moja uloga u ovoj industriji osnaživanje žena, jer pokazuje da žene imaju izbor da se oblače kako god žele, bilo da to uključuje pokazivanje kože ili ne, a da se i dalje osećaju briljantno- izjavila je Ikram koja živi u Bristolu.

Inače, Ikram je napustila studije biomedicine kako bi mogla da se bavi modelingom, a porodica je nije podržavala.
Kada je ostvarila brojne uspehe, porodica je prihvatila njenu odluku, ali uz napomenu oca da će tako biti sve dok njen posao ne bude narušio njena vjerska uvjerenja.
Izvor:hayat.ba