Tegeltija: Provodićemo odluke koje sami donosimo, a ne nametnute koje za nas ne postoje

Što se tiče odluke Šmita, predsjedavajući Tegeltija je naglasio da ona za njega kao pojedinca ne postoji, niti se na bilo koji način spominje u Vijeću ministara

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija izjavio je Srni da je Vijeće ministara na čijem je čelu provodio i provodit će odluke koje sam donosi ili one obavezujuće koje donosi Predsjedništvo BiH u vezi sa vanjskom politikom BiH.

– Naravno da kao ozbiljan političar neću gubiti vrijeme da bi polemisao sa onima čiji je politički rad jedino fokusiran na davanje izjava medijima, a iza sebe, za sve vrijeme političkog rada, nisu ništa ostavili – rekao je Tegeltija upitan da prokomentariše izjavu Igora Crnatka da je Vijeće ministara prebacio 12,5 miliona KM na račun CIK BiH na osnovu nametnute odluke OHR-a, čime je, kako kaže, SNSD direktno priznao Kristijana Šmita kao visokog predstavnika, jer su njegov nalog ispunili u roku kraćem od 24 sata.

Predsjedavajući Vijeća ministara je istakao da polemika sa PDP-om i Igorom Crnatkom nigdje ne vodi, te da medijski istupi njima služe da skrenu pažnju javnosti na sebe jer ništa drugo u političkom smislu niti rade za Republiku Srpsku niti su bilo kad uradili.

– Sve što pokušate da objasnite Crnatku on to ne želi da razumije i samo šalje zbunjujuće izjave. Jedna stvar je jasna – Vijeće ministara je usvojio budžet u predviđenoj proceduri i uputio Predsjedništvu BiH koje je taj budžet usvojilo uz odgovarajući amandman – pojasnio je Tegeltija.

Što se tiče odluke Šmita, predsjedavajući Tegeltija je naglasio da ona za njega kao pojedinca ne postoji, niti se na bilo koji način spominje u Vijeću ministara.

– Vijeće ministara nije ništa uradio prema toj odluci i nikada neće ni raditi. Sve u vezi sa tom odlukom što rade i pokušavaju da uvuku SNSD je aposlutno besmisleno – poručio je Tegeltija.

Izvor: avaz.ba