TRAGEDIJA! PITBUL RASTRGAO SEDMOGODIŠNJU DJEVOJČICU: KADA JE ČELJUSTIMA UHVATIO ZA STOMAK, VIŠE JOJ NIJE BILO SPASA

Nesretna sedmogodišnja djevojčica preminula je uslijed napada razbjesnjelog pitbula dok je njena majka primljena u bolnicu sa težim povredama.

Policija u Garneru navela je u svom saopštenju na društvenoj mreži Facebook da majka tragično nastradale djevojčice ima ozbiljne povrede po tijelu od napada psa. Ona se trenutno nalazi u bolnici na liječenju gdje ljekari saniraju rane, piše Newsweek.

Sedmogodišnja djevojčica iz Sjeverne Karoline ubijena je dok je njena majka povrijeđena poslije napada psa rase pitbul u njihovom dvorištu.

Nesretna devojčica poznavala je psa koji je živeo u komšiluku. Vlasnik psa došao je do njih u dvorište i zamolio ih da pričuvaju trogodišnjeg mužjaka dok on ode do tržnog centra u nabavku.

Kada je vidio drugog psa počeo je da reži te je djevojčica prišla da ga umiri. To je bila fatalna greška jer je pas iz samo njemu znanih razloga umjesto da pozitivno reaguje na djevojčicinu ruku istu ugrizao i počeo da je kida.

Djevojčica je vrištala, a onda je majka izašla u dvorište. Pas je poslije ruke ugrizao djevojčicu za stomak i više je nije puštao.

  • Kada ju je poslije neka dva minuta pustio, napao je mene. Dok sam ga udarala, vidjela sam kako mi kćerka leži u lokvi krvi. Dobila sam neku neobjašnjivu snagu da se istrgnem iz njegovih čeljusti i sa povređenom nogom sam otrčala do vrata kuće po motku s kojom sam ga otkerala. Pozvala sam hitnu pomoć, ali bilo je prekasno za kćerku – priča majka u suzama.

Pas je brzo uhvaćen u komšiluku, te je odmah odveden kod šintera. Vlasnik je bio izbezumljen i pozlilo mu je kad je čuo šta se dogodilo.

  • Bio je toliko bijesan na psa i očajan zbog djevojčice da je molio policiju i šintere da lično uspava psa – otkrili su iz polcijske stanice.

Izvor:hayat.ba