U IZRAELSKIM NAPADIMA NA GAZU SRUŠENA DŽAMIJA EL-EMIN MUHAMMED

Izraelska avijacija nastavila je tokom noći bombardovanje blokiranog Pojasa Gaze, javlja Anadolu.

Izraelska vojska je bombardovala i džamiju El-Emin Muhammed koja se nalazi u zapadnom djelu Gaze, a koja je u potpunosti porušena.
Prema izjavama očevidaca, pogođene su zgrade institucija, banke, stambene zgrade, objekti koje koriste palestinske oružane grupe, ali i stadion i vjerski objekti.
Izraelska vojska je saopćila da su na meti napada bile lokacije koje koristi Hamas.

U izraelskim najnovijim napadima ima poginulih i ranjenih.
Prema do sada saopćenim informacijama, na strani Izraela je poginulo 300, dok je u Gazi ubijeno 256 ljudi, od kojih 20 djece.
Izrael je sinoć prekinuo isporuku električne energije Gazi, a potom je saopćeno kako je zabranjena isporuka robe široke potrošnje i goriva.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu (Netanyahu) najavio je sinoć upotrebu svih vojnih kapaciteta i pozvao stanovništvo da napusti Gazu.
Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) izrazio je podršku Izraelu, te poručio da je naložio svom timu konstantne kontakte sa zvaničnicima zemalja regije.

Nakon jučerašnjeg napada Hamasa, izraelska vojska je objavila da je pokrenula napade na Pojas Gaze s desecima ratnih aviona. U napadima su u potpunosti porušeni objekti, višespratnice, a među ubijenima ima djece.

(Anadolija)
Izvor:hayat.ba