U kamionu koji se prevrnuo u Okučanima krili se migranti: Četvero mrtvih, jedan se bori za život

U tovarnom prostoru nalazili su se osobe koje tamo nisu smjele biti i kod prevrtanja dio ih je ispao iz šlepera, a dio su u tovarnom prostoru prignječile teške role papira, rekao Pješ

Četvero ljudi je poginulo, a desetak je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći u Hrvatskoj koja se jutros oko 3 sata dogodila na autocesti A3 Bregana-Lipovac kod Okučana.

Autocesta je zatvorena za saobraćaj. Kako neslužbeno javljaju hrvatski mediji, u nesreći su stradali migranti. Kamion je prevozio sijeno, a još se utvrđuje kako su se u njemu našli migranti.

Za portal HRT-a komandant JVP Novske Zlatko Pješ rekao je kako je došlo do prevrtanja šlepera srbijanskih registarskih oznaka koji je prevozio role papira teške preko tonu svaka.

U tovarnom prostoru nalazili su se osobe koje tamo nisu smjele biti i kod prevrtanja dio ih je ispao iz šlepera, a dio su u tovarnom prostoru prignječile teške role papira, rekao je Pješ.

Na terenu je bilo 12 vozila hitne pomoći.

– Dovezeno je 11 ozlijeđenih osoba, šest ih ima teške tjelesne ozljede, jedan je životno ugrožen, nalazi se u jedinici intenzivnog liječenja, liječnici su stabilizirali njegovo stanje, a jedan je odvezen na hitan operativan zahvat koji traje. Po mojim informacijama, kako su se predstavili državljani su Sirije – rekao je za HRT Josip Kolodziej, direktor OB Nova Gradiška

Izvor:avaz.ba