U NJEMAČKOJ ĆE BITI ORGANIZOVANA CENTRALNA MANIFESTACIJA OBILJEŽAVANJA SJEĆANJA NA GENOCID U SREBRENICI

U povodu obilježavanja 26 godina od počinjenog genocida u Bosni i Hercegovini – Srebrenica, bosanskohercegovačka udruženja i istaknuti pojedinci iz Baden-Wurttemberg-a u saradnji sa Generalnim konzulatom BiH u Štutgartu sutra će organizovati Centralnu manifestaciju obilježavanja sjećanja na 26 godina od počinjenog genocida u Bosni i Hercegovini – Srebrenica.

Okupljanje učesnika predviđeno je od 13 do 14 sati ispred zgrade GK BiH u Štutgartu, ul.Olgastrase 97b.

Formiranje kolone učesnika i početak marša mira ulicama Štutgarta predviđeno je u 14 sati, a završni dio manifestacije uz prigodan program i obraćanje organizatora kao i zvaničnika iz SR Njemačke i BiH obaviti će se na Shillerplatz u Štutgartu.

  • Ovim javnim obavještenjem i pozivom želimo se zahvaliti svima vama koji ćete svojim prisustvom uveličati skup i dati svoj doprinos da dostojanstveno odamo počast svim žrtvama genocida, uz poruke mira, međusobnog razumijevanja, tolerancije, suživota, ponosa, odlučnosti i želje da se više nikada i nikome ne ponovi Srebrenica, kazao je dr. Began Muhić – generalni konzul BiH u Stuttgartu.

Također, upućena je molba svim učesnicima da se strogo pridržavaju uputa preventivnih epidemioloških mjera, distance i potrebne zaštite, uz dodatnu napomenu da sa sobom  nose samo zvanična obilježja BiH i  Zemlje primateljice.

Izvor:hayat.ba