Uganda: Pronađeno šest mrtvih lavova u nacionalnom parku

Oni su pronađeni u nacionalnom parku Queen Elizabeth, 300 kilometara zapadno od glavnog grada Kampale

U jednom od najpoznatijih parkova u Ugandi pronađeno je šest mrtvih lavova, saopštili su iz Uprave za divlje životinje (UWA), javlja Anadolu Agency (AA).

Tijela su pronađena u nacionalnom parku Queen Elizabeth, 300 kilometara zapadno od glavnog grada Kampale. Park privlači hiljade stranih turista svake godine.

Lavovi su pronađeni mrtvi u parku, a šokantna je i činjenica da su neki delovi tela lavova nestali, izjavio je sinoć menadžer za komunikacije Uprave Bashir Hangi.

“Pronađeno je i osam mrtvih lešinara na mestu incidenta, što ukazuje na mogućnost da su nepoznati počinioci otrovali lavove. Uzimajući u obzir da su delovi tela lavova nestali, ne možemo isključiti i mogućnost nelegalne trgovine divljim životinjama”, dodao je.

Istraživački tim Uprave za divlje životinje nalazi se u parku.

“Uprava snažno osuđuje nelegalno ubijanje divljih životinja, ne samo zato što to negativno utiče na turizam u zemlji, već i na stvaranje prihoda, koje podrazumeva očuvanje i rad zajednice u našim zaštićenim oblastima”, naveo je.

Prema njegovim rečima, osim prihoda u oblasti turizma koje ide državi, građani koji žive u blizini nacionalnog parka takođe dobijaju 20 odsto tog novca.

Izvor:face.ba