Uhvatio zlatnu “ribicu” tešku više od 30 kilograma: “Znao sam da je u jezeru”

Andy Hackett uspio je uloviti mnogo veću verziju popularne životinje, jednu od najvećih, koja je težila više od trideset kila

Zlatne ribice kućni su ljubimci koji ne zauzimaju mnogo prostora i uglavnom žive u akvariju gdje veselo provode svoje dane bez uzrokovanja problema. No, Andy Hackett uspio je uloviti mnogo veću verziju popularne životinje, jednu od najvećih, koja je težila više od trideset kila, prenosi The Guardian.

Neuhvatljiva riba dobila je ime Mrkva po svojoj narandžastoj boji, a u Bluewater jezeru, u Champagneu u Francuskoj, došla je prije dvadeset godina. Otkad je bačena u jezero namijenjeno za rekreacijski ribolov, Mrkvu su rijetki uspjeli uloviti. Hackettu iz Kidderminstera u Worcestershireu trebalo je 25 minuta da izvuče ribu, prenio je Daily Mail.

Ulovljena riba hibridna je vrsta šarana i koija, a smatra se da Mrkva druga najveća riba svoje vrste do sad ulovljena.

– Oduvijek sam znao da je Mrkva u jezeru, ali nisam mislio da ću je ikad uspjeti uhvatiti. Znao sam da se radi o velikoj ribi jer je preplivala pola jezera kad je zagrizla mamac, rekao je 42-godišnji ribar.

Dodao je da je nakon plivanja s jedne na drugu stranu jezera, a zatim i gore dolje s mamcem u ustima, isplivala na površinu.

– Vidio sam da je riba narandžasta. Bilo je sjajno uhvatiti Mrkvu, ali bila je to čista sreća, rekao je Hackett. Nakon toga, pozirao je za fotografiju i pustio Mrkvu natrag u vodu.

– Mrkvu smo ubacili u jezero prije dvadesetak godina kao nešto drugačije za naše posjetitelje. Od tada je rasla, ali ne izlazi često. Vrlo je neuhvatljiva, rekao je voditelj jezera Jason Cowler.

Izvor:fokus.ba