Uposlenici Ustavnog suda BiH vakcinisali se u Srbiji

Imajući u vidu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini izazvanu pandemijom koronavirusa, uvažavajući upozorenja i preporuke epidemiološke struke, uzimajući u obzir procjenu rizika za zdravlje zaposlenih, te potrebu osiguranja nesmetanog procesa rada Ustavnog suda Bosne i Hercegovine u saradnji i uz podršku Ustavnog suda Republike Srbije, Ministarstva vanjskih poslova RS, Ambasade Republike Srbije u BiH i Ministarstva zdravlja RS Ustavni sud je svim zaposlenicima omogućio vakcinaciju u Srbiji, saopćeno je iz ove institucije.

– Prva vakcinacija zaposlenika Ustavnog suda BiH uspješno je obavljena 15. marta 2021. godine u Općoj bolnici Užice (Republika Srbija), a revakcinacija će biti naknadno dogovorena i organizirana u saradnji s nadležnim institucijama Republike Srbije. Ustavni sud BiH izražava posebnu zahvalnost kolegama iz Ustavnog suda Republike Srbije na čelu s predsjednicom Snežanom Marković, ministru vanjskih poslova Republike Srbije Nikoli Selakoviću, te ambasadoru Republike Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandru Đorđeviću, koji su uz dobru volju omogućili vakcinisanje zaposlenika Ustavnog suda BiH – naveli su iz Ustavnog suda BiH.

Ustavni sud BiH posebno se zahvalio svim zaposlenim u Zavodu za javno zdravlje Užice na čelu s direktoricom Zavoda Vlatkom Stevanović.

Izvor:saff.ba