UZNEMIRUJUĆI VIDEO POKAZUJE ZAŠTO NIKADA NE SMIJETE NIŠTA STAVLJATI U KREVETIĆ S BEBOM

Snimak prikazuje trenutak kada dojenče navlači deku preko lica i počinje se gušiti. Iako se trudi, beba nije u stanju ukloniti pokrivač.

Ovaj video je naslovljen: “Ne ostavljajte ništa u bebinom krevetiću”. Srećom roditelji ove bebe stigli su na vrijeme, ali su drugi roditelji upozoreni da neke bebe neće biti te sreće.

Šokantni video trgnuo je druge roditelje, a mnogi su se složili da im je bilo “loše” nakon što su vidjeli snimak, prenosi The Sun.

Američka akademija pedijatara dala je preporuke za sigurno spavanje djece i smanjivanje rizika od smrti u kolijevci (SIDS):

1. Beba uvijek treba spavati na leđima radilo se o dnevnom ili noćnom spavanju (nemojte se brinuti ako je vaše dijete dovoljno veliko i samo se okreće na stomak tokom spavanja).

2. Dojenčad trebaju spavati na čvrstoj i ravnoj površini u krevetiću ili kolijevci koja zadovoljava sve uvjete sigurnosti. Nikad nemojte stavljati dijete da spava na kauču ili vodenom krevetu.

3. Sve mekane objekte uključujući igračke, jastuke i obloge, maknite iz krevetića.

4. Najsigurnije mjesto za spavanje je kolijevka ili krevetić koja je smještena u istoj prostoriji u kojoj vi spavate. Još neki savjeti za smanjenje rizika od smrti u kolijevci su: održavanje ugodne temperature u prostoriji, ne pušite u blizini djeteta ili u bilo kojoj prostoriji u kojoj dijete boravi.

Video možete pogledati OVDJE.

Izvor:hayat.ba