Vanzemaljski prizori: u Rusiji snimljeni nebesko plavi psi. Samo se nagađa koji je tome razlog

Za sada su na promatranju, kako bi se ustanovilo što se točno dogodilo i je li im ugroženo zdravlje

Neobičan, totalno vanzemaljski čopor napuštenih pasa viđen je nedaleko od zatvorene tvornice u ruskoj Nižnjenovgorodskoj oblasti. Psi su, naime, posve plavi. Nebesko plavi, da ne bude zabune, i nije riječ o fotografijama koje su provučene kroz kakav filter.

Vlasti sumnjaju da je do promjene boje krzna životinja došlo zbog kemijskog otpada u bivšoj tvornici, koji je očigledno ostao na nekom dostupnom mjestu, pa su psi došli do njega.

Riječ je o čoporu pasa koji je, nakon što je fotografiran, odveden na promatranje da se vidi o čemu je točno riječ. Mnogi su odmah povezali tu plavu boju i kemikalije koje je tvornica, zatvorena prije šest godina, koristila u proizvodnji.

image

Alexey Ganin/East2west News/Profimedia

No, bivši stečajni upravitelj tvornice rekao je kako to ne može biti točno. Najprije je tvrdio kako slike nisu stvarne, nego su obrađene te da je riječ o nečijoj šali. Kasnije je promijenio priču i rekao kako je moguće da su psi pronašli nešto bakarnog sulfata, vrste kemikalije koja može izazvati neku vrstu upale.

– Moguće je da su našli ostatke kemikalija i valjali se u njih. Postoji mogućnost da se radi o bakarnom sulfatu – rekli su predstavnici vlasti, premda se još uvijek istražuju točni uzroci. Nejasno je pritom kako se psi mogu toliko uvaljati da su baš cijeli prekriveni plavom bojom.

Ako je zaista riječ o bakrenom sulfatu kojeg je netko ostavio u tvornici, sasvim je sigurno da će odgovarati zbog toga. Ne zna se što će biti sa psima i je li im narušeno zdravlje, no ljubitelji životinja diljem svijeta nadaju se da su se samo uvaljali te da će se sulfat isprati, a njima neće biti ništa.

Izvor:jutarnji.hr