Voditelj u Srbiji uživo: Gdje ste bili devedesetih? Koliko ste sela spalili? Jeste li ubili bar jednog čovjeka u Srebrenici?

Željko Veljković, voditelj Newsmax Adria – Srbija, šokirao je srbijansku javnost uvodom u pregled vijesti dana. Naime, Veljković je gledaocima postavio nekoliko vrlo direktnih pitanja:

“Dobro veče. Gdje ste bili devedesetih? Koliko ste sela spalili? Jeste li donijeli kući bar jedan frižider, prsten ili zlatan zub? Jeste li ubili bar jednog čovjeka u Srebrenici. Ukopaste li nekog Albanca u masovnu grobnicu? Ili ste možda tih godina izgubili nekog svog u Bosni, Krajini, na Kosovu? Dok ste čekali u redovima za šećer ili hljeb, plate mijenjali za pet maraka, marke za bugarski benzin. Dok ste bili siromašni, kao što su mnogi i danas, dok ste gledali kako se neki bogate i grade vile, kao što to rade i danas.

E, takvi bi da se ništa ne promijeni, da se i kada je teško sakriju iza naroda. A to je sve teže. U međuvremenu, svuda u susjedstvu su došli neki novi na vlast koji bi da raščiste stvari iz zajedničke prošlosti, a nama još vladaju oni isti, samo im se priviđa sve više neprijatelja. Kažete Vulin? E, da je jedini…”, rekao je Veljković.

Izvor:saff.ba