Voz prešao preko žene: Izgrebana je, prestrašena, ali živa! Evo što joj je spasilo život…

Samo je pukom srećom izbjegnuta tragedija na željezničkoj pruzi između dvaju osječkih naselja – Drvljanika i Sjenjaka.

Žena je, unatoč strogoj zabrani, prelazila preko pruge i preživjela nailazak vlaka koji je doslovce cijeli prešao iznad nje! Naime, u trenutku kada je ugledala vlak koji je nailazio, žena je pala između tračnica što joj je u toj dramatičnoj situaciji i spasilo život, piše Glas Slavonije.

Žena je izgrebana, prestrašena, ali živa iako je grdosija od vlaka cijela prešla iznad nje. Naime, nakon pada se nije pomicala, već je mirno ležala između tračnica dok iznad nje nije prošla cijela kompozicija putničkog vlaka. U ovakvim situacijama strojovođama je nemoguće zaustaviti vlak na mjestu jer ga nosi inercija tereta.

Gospođa je medicinski zbrinuta, a na mjestu nezgode ostali su policajci, strojovođa i njegov kolega iz vlaka.

Sav u stresu, jer je, kaže, “umalo imao tuđi život na savjesti”, strojovođa je novinarima Glasa Slavonije ispričao kako je upravljajući motornim vlakom iz smjera Belog Manastira prema osječkom kolodvoru ugledao ženu koja kani prijeći prugu na nedozvoljenom i izrazito kritičnom mjestu jer se taj dio pruge nalazi iza krivine i teško je uočiti što se događa ispred. Kad ju je uočio, počeo je trubiti i kočiti, ali žena je požurila nadajući se, vjerojatno, da će stići prijeći prugu prije dolaska vlaka. No, pri tomu se, u panici, saplela i pala.

– Protrnuo sam, uplašio sam se za njezin život, ali u tako kratkom vremenu, odnosano na maloj udaljenosti teško je zaustaviti vlak na mjestu, iako se na toj dionici vozi, kako mi to kažemo, kolodvorskom brzinom, odnosno sporo. Čim sam uspio zaustaviti vlak, potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgorega, priča vozač i dodaje kako je odahnuo vidjevši da je gospođa živa.

Izvor:haber.ba