– Sve što bih vam rekao imalo bi ličnu konotaciju i velike posljedice po građane Srbije, zato to ne mogu da učinim. Govorit ću o stvarima koje nisu građani mogli da čuju i o tome kako je Srbija pogođena. Ja sam predsjednik Srbije, moj posao je da vodim računa o Srbiji – rekao je on, prenosi B92.

Naglasio je da je poslije Nikole Pašića dobio prvi orden od ruskog predsednika.

– Moja ćerka je išla u rusku školu. Ona govori perfektno ruski jezik. Mi ostali se dovoljno sporazumijevamo i tim političkim jezikom. Sve ovo nas užasno pogađa. Moram posebno da vodim računa o Srbiji – naveo je Vučić.

O ratu u Ukrajini rekao je da “se nalazimo u jednoj vrsti svjetskog sukoba”.

– Ljudi moraju da razumiju da to nije ono što gledamo na televiziji. To je jedan dio. Sukob pogađa našu zemlju – poručio je Vučić.

Dodao je i da kada Nijemci kažu da će prestati da radi njemačka ekonomija i kada poručuju građanima da se kraće kupaju, to je samo jedan dio posledica.

– Hrvatska koja je protjerala ruske diplomate, uvela sankcije i ima sve pluseve na Zapadu, “uspjela” je da se zaduži na svjetskom tržištu po puno većoj kamati nego ranije. Pitanje je da li mi sada možemo da izlazimo na svjetsko tržište ili ćemo morati da se zadužujemo kod nekog od naših prijatelja – naveo je predsjednik Srbije.

Rekao je i da misli da su ključni odnosi s Bošnjacima.

– Suočeni smo sa patoliškim licemjerjem sa svih strana, mislim da su ključni odnosi u budućnosti, odnosi koje ćemo morati da razvijamo sa Bošnjacima, ali oni kažu da Republika Srpska ne može da bude država, a priznaju Kosovo kao državu i ne smeta im što ih naoružavaju – rekao je Vučić, prenosi Telegraf.

Uz to pitaju zašto ja puštam Dodika da priča sa mnom o čemu hoće, kao da sam ja policajac, istakao je Vučić.

Izvor:Faktor/B92/Telegraf