Život daleko od palate: Umjesto o dizajnerskim haljinama jedna od najljepših princeza brine o kravama

Zvijezda najnovije naslovnice L'Officiel Monaco snaha je monegaške princeze Caroline.

Lijepa Beatrice Borromeo, radijska i televizijska novinarka, koja je nedavno postala zaštitno lice za Dior, za taj magazin dala je i ekskluzivni intervju otkrivši manje glamuroznu stranu svog života.

https://www.instagram.com/p/CK63zjdloqx/?utm_source=ig_embed

 

Za potrebe snimanja naslovnice, Beatrice, supruga Pierrea Casiraghija i majka njegovo dvoje djece, preodjevala se iz kreacija Diora i Giambattiste Vallija, a upitana koliko se njen privatni život razlikuje od tog glamura, 35-godišnjakinja je odgovorila:

– Puno! Većinu vremena provodim na polju, naročito tokom pandemije, a i suprug i ja moramo se brinuti o našim životinjama 24 sata dnevno.

Kako je otkrila, ona i suprug imaju koze, krave, konje, ovce…, pa se i odijeva privatno u skladu sa obavezama koje ima.

https://www.instagram.com/p/CK632VqFcpM/?utm_source=ig_embed

Budući da je ovo vrijeme dovelo do toga da se većinom radi od kuće, Beatrice priznaje kako većinu svojih poslovnih sastanaka odradi preko video poziva, nakon čega istražuje i piše tekstove.

Beatrice i Pierre imaju farmu na jugu Francuske gdje su proveli lockdown i naučili sve o takvom životu.

Sada sami rade vlastiti sir, uzgajaju povrće, sanjajući da će jednog dana proširiti poslovanje.

Da su zaista sve savladali, našalila se Beatrice Borromeo nedavno u jednom intervjuu, kada je rekla:

– Sada u svoju biografiju mogu dodati i da znam rezati nokte kozama.

Kada je riječ o njenoj porodici, ona je zadužena za sve aktivnosti i obaveze, ukoliko joj sinovi Stefano i Francesco to dopuste.

Snaha princeze Caroline od Monaka rekla je kako je sa suprugom dogovorila da će je on podržati u tome da nastavi raditi na svojoj karijeri i da je uspješno uklopi s majčinstvom.

Iako je, kako kaže, osjećala malu krivicu nakon što se vratila na posao, ubrzo je shvatila da njenoj djeci ne nedostaje apsolutno ništa te da su oni sretni.

https://www.instagram.com/p/CK64AkUFLam/?utm_source=ig_embed

Dječaci pohađaju školu i vrtić, a veliku ulogu u njihovom odgoju ima i sam Pierre Casiraghi, koji je Beatrice velika pomoć.

Uz sve obaveze koje ima, Beatrice je odlučila zadati sebi još posla, pa je tako objavila i dječiju knjigu “Captain Papaya and Greta”, inspiriranu putovanjem njenog supruga preko Atlantskog okeana s mladom aktivisticom Gretom Thunberg, kako bi učestvovao na samitu Ujedinjenih naroda 2019. godine.

https://www.instagram.com/p/CCJi594F-e1/?utm_source=ig_embed

– Napisala sam je kako bi dječacima objasnila gdje je sve njihov otac bio, jer nikada nije toliko dugo bio odsutan od kuće. Pričanje takvih epskih priča prepunih avantura može imati dobar utjecaj na njih u budućnosti – kazala je Beatrice Borromeo.

Izvor:faktor.ba