Zmajevi nakon boda protiv Finaca: Nismo se predali, igrali smo do kraja

Reprezentativci BiH smatraju da su odigrali dobru utakmicu i da su osvojili bitan gostujući bod

Golom Smaila Prevljaka u sudijskom dodatku meča, nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine, u okviru 1. kola B Lige nacija – grupa 3, remizirala je u Helsinkiju protiv selekcije Finske rezultatom 1:1 (1:0).

Reprezentativci BiH smatraju da su odigrali dobru utakmicu i da su osvojili bitan gostujući bod.

– Smatram da smo odigrali jednu dobru utakmicu. Uspjeli smo da im napravimo dobar presing i bili smo opasni, ali smo i griješili u nekim situacijama. I ja sam pogriješio kod penala, ali nastavili smo da se borimo, imali kontrolu kontrolu igre i na kraju zasluženo izjednačili, rekao je Sanjin Prcić.

Dennis Hadžikadunić tvrdi da smo nesretno primili gol.

– Dobro smo otvorili utakmicu, ali su i oni kasnije imali dobre periode igre. Nesrećno smo primili gol na kraju prvog poluvremena. Međutim, nismo se predali, igrali smo do kraja i bili smo bolja ekipa do kraja utakmice. Pokazali smo karakter. Svi smo željeli pobjedu, ali na kraju i ovo nije loš rezultat, rekao je defanzivac Zmajeva.

Jusuf Gazibegović ističe da je sretan što je odigrao prvu službenu utakmicu u dresu Bosne i Hercegovine.

– Prva službena utakmica za mene i zbog tog sam sretan. Teška je bila utakmica. Imali smo i mi i oni dobre faze. Ipak, smatram da možemo bolje. Nadam se da ćemo u narednim utakmicama pokazati više. Što se moje igre tiče, u drugom poluvremenu me malo uhvatila i nervoza. Ja takođe mogu bolje od ovog. Na kraju možemo biti zadovoljni jer smo izjednačili rezultat, rekao je.

Nakon utakmice sa Finskom, Zmajevi će u utorak u Zenici dočekati selekciju Rumunije. Reprezentacija BiH zatim putuje u Podgoricu gdje će 11. juna igrati s Crnom Gorom, a potom će u Zenici ugostiti Finsku 14. juna.

Izvor: fokus.ba