ZNATE LI OSNOVNE KARAKTERISTIKE ŠARENOG GRAHA I NAČIN NA KOJI SE PRIPREMA?

Što se tiče mahunarki, šareni grah jedan je od najšarenijih i najljepših vrsta graha koji postoje.

Ovaj izdašni sastojak ima svijetlu, bež-ružičastu boju s mrljama crveno-smeđe boje posvuda. Šareni grah vrlo je svestran. Šareni grah koristi se za složence, kao prilog, u juhi ili poslužen u salati.

Za razliku od glatkog, jednobojnog graha, šareni grah ima pjegavi uzorak ružičaste, crvene, smeđe i bež boje. To je svakako lijepa hrana, iako nakon kuhanja ove jarke nijanse blijede u svijetlosmeđu boju. Šareni grah se obično prodaje osušen i oljušten. Za najbolje rezultate potrebno ih je namočiti prije kuhanja. Svježi šareni grah treba biti oljušten i ne mora se namakati prije kuhanja.

Kada znate što je šareni grah, važno je znati kako kuhati šareni grah. Kada kuhate šareni grah, najbolje ga je namočiti preko noći. Izvrsna stvar u vezi šarenog graha je to što se ne može lako prekuhati. Dobro drži oblik u supi ili pečenju, čak i nakon podgrijavanja. Šareni grah pripremite i poslužite kao i svaki drugi grah. Kremasta tekstura blista sama kao prilog ili kao glavno jelo u složencu ili salati. Kada znate što je šareni grah i kako ga koristiti u receptu, vrijeme je za pripremu ukusnog šarenog graha.

Izvor: hayat.ba