Abazović doputovao u posjetu BiH, u nedjelju u Potočarima

Abazović bi u nedjelju, 11. jula, trebao prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Potočarima, kada će biti obilježena 26. godišnjica od počinjenog genocida u zaštićenoj zoni UN-a

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović doputovao je danas u višednevnu posjetu Bosni i Hercegovini gdje će učestvovati na Samitu o demokratiji u jugoistočnoj Evropi te održati više bilateralnih susreta s bh. dužnosnicima.

Kako je najavljeno iz Vlade Crne Gore, potpredsjednik Vlade Abazović bit će jedan od učesnika panel diskusije na Samitu o demokratiji u jugoistočnoj Evropi o temi “Krajnja desnica u BiH i Crnoj Gori: Historijski revizionizam i poricanje genocida”.

Tokom višednevnog boravka u Sarajevu, Abazović će se sutra, 9. jula, susresti s članovima Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem i Željkom Komšićem, kao i s dopredsjedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denisom Zvizdićem.

Potpredsjednik Vlade Abazović će se sastati i sa zamjenicom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković, kao i ministrom sigurnosti Selmom Cikotićem.

Abazović bi u nedjelju, 11. jula, trebao prisustvovati komemoraciji i dženazi žrtvama genocida u Potočarima, kada će biti obilježena 26. godišnjica od počinjenog genocida u zaštićenoj zoni UN-a.

Uz potpredsjednika Abazovića, delegaciju će činiti i ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović, direktor Uprave za dijasporu Seid Hadžić i savjetnica premijera za manjine Maida Gorčević, najavljeno je iz Vlade Crne Gore.

Izvor:fokus.ba