Bravo Zmajice: Ženska hokejaška reprezentacija upisala prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu

Ženska hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je prvu pobjedu na Svjetskom prvenstvu divizije tri, a Zmajice su pobijedile domaćina Izrael rezultatom 4-2.

Naša ženska hokejaška reprezentacija je tako pozitivno otvorila svoj put u grupi B. Zmajice su i prve povele, preko Irme Kapić na početku drugog perioda. Asistenciju je upisala Ema Karamehmedović.

Kraj drugog perioda donio je tri brza gola. Prvo je Izrael izjednačio preko Nofar Dar, a onda je raspoložena Kapić ponovo dovela naš tim u vodstvo. Ova dva gola su pala u 34., odnosno 36. minuti, a već u 37. minuti Izraelke opet dolaze do izjednačenja, preko Lotem Armoze.
Treći period je bio u znaku Bosne i Hercegovine. Prvo je u 45. minuti odlična Irma Kapić dovela naš tim u prednost, a pobjedu je osigurala Ema Karamehmedović, na asistenciju Sarah Kokaj i Džejne Muharemović.

Naše Zmajice sutra, 28. marta, očekuje utakmica protiv Srbije, a onda još po jedan meč s obje reprezentacije. Srbija je već pobijedila Izrael rezultatom 5-1, a borba za prvo mjesto i plasman u grupu A ove divizije će biti između naše i srbijanske selekcije.

Izvor:radiosarajevo.ba