Članovi NATO komiteta za sigurnost održali sastanak sa Predsjedništvom BiH

Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO) sastali su se sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem te izaslanicima druga dva člana Željka Komšića i Milorada Dodika.

Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a (PSNATO) jučer su u Sarajevu započeli trodnevnu zvaničnu posjetu institucijama Bosne i Hercegovine, tokom koje će, osim sa najvišim zvaničnicima naše zemlje, razgovarati i sa predstavnicima međunarodnih institucija i organizacija koje djeluju u BiH.

Članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a sastali su se danas sa redsjedavajućim Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićem, savjetnikom člana Predsjedništva BiH Željka Komšića – Slavenom Kovačevićem i savjetnikom člana Predsjednišva BiH Milorada Dodika – Draganom Vukovićem.

Gosti iz PSNATO-a tokom boravka u BiH, pored sastanka u Predsjedništvu BiH, razgovarat će i sa predstavnicima Ministarstva vanjskih poslova BiH, Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Vanjskotrgovinske komore BiH.

Predviđeni su i sastanci sa predstavnicima NATO Štaba u Sarajevu, Komande EUFOR-a za BiH, Evropske unije, kao i sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice i predstavnicima Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini.

Predviđeno je da članovi Komiteta za ekonomiju i sigurnost PSNATO-a posjete Općinu Kreševo, Franjevački samostan i muzej u Kreševu.

Izvor: klix.ba