Fata Orlović: Dođe dan, dođe pravda

Ona ističe da je fabrika izgrađena u njenom dvorištu i da je zaposleno deset ljudi, teže bi bilo odlučiti se da se ruši

Nakon izmještanja pravoslavne crkve u Konjević Polju iz njenog dvorišta nana Fata Orlović izjavila je kako je poslije više od dvadeset godina dočekala pravdu.

– Eto dočekali smo. Danas najljepši dan osvanu i veselje svima muslimanima. Mislim da je svakome ova crkva bila bol, jer je napravljena u inat. Ko je god pogledao u nju zna da je njegovo dijete ubijeno. Zahvaljujem onima koji su je izmjestili i neka je nose i prave na svojoj zemlji, nisam protiv. Svačija krv je jednaka, a nisam htjela dirati crkvu, oni su je napravili i hvala Bogu oni su je i uklonili. Zahvaljujem sama sebi na istrajnoj borbi. Sve je dobro prošlo – kazala je nana Orlović.

Ona ističe da je fabrika izgrađena u njenom dvorištu i da je zaposleno deset ljudi, teže bi bilo odlučiti se da se ruši.

– Bilo bi mi žao otjerati ljude iz fabrike, a crkve nije jer je nelegalno izgrađena. Advokat je jučer bio i rekao mi da će danas krenuti da uklanjanju crkvu, nisam vjerovala jer odavno sam izgubila povjerenje, istaknula je Orlović navodeći da je posebno sretna što je istrajala u svojoj borbi budući da je od penzije supruga plaćala sudske troškove.

Fata Orlović je najavila da će na mjestu gdje je bila crkva svojoj djeci napraviti kuću.

Izvor:fokus.ba