Grlić Radman zadovoljan izmjenama Izbornog zakona: Ovo je uspjeh Plenkovićeve vlade

Ministar vanjskih i evropskih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman obratio se iz Zagreba povodom objavljivanja preliminarnih rezultata Općih izbora u Bosni i Hercegovini, ali i odluke Christiana Schmidta kojim je nametnuo izmjene Izbornog zakona.

Grlić Radman je poručio da, bez obzira na ukupnu mobilizaciju, kako kaže, hrvatskog glasačkog tijela – ovog puta su donijete određene promjene – osobito u biranju člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda.

“Ali, izražavamo nezadovoljstvo zbog preglasavanja Hrvata koje dugoročno šteti stabilnosti i budućim odnosima u BiH. Već četvrti put je Komšić izabran glasovima bošnjačkog naroda, a vodi se i dalje kao član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda što će i dalje ostati veliki teret”, kazao je Grlić Radmanž.

Osvrnuo se i na izmjene Izbornog zakona koje je sinoć nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt

“Ono što je jako važno jeste da izražavam zadovoljstvo zbog nametanja izmjena Izbornog zakona Christiana Schmidta. To je isto tako veliki uspjeh ove vlade, na čelu sa Andrejem Plenkovićem, Sve ono što smo do sada radili je Schimidt prepoznao, razgovarao je sa svima, a mi smo nastojali prenijeti važnost preglasavanja hrvatskog naroda u BiH”, poručuje Grlić Radman iz Zagreba.

Izvor: klix.ba