MOST TRAŽI DA SE KOMŠIĆ U HRVATSKOJ PROGLASI PERSONOM NON GRATA

Klub Mosta uputio je u ponedjeljak u saborsku proceduru zaključak kojim obavezuje hrvatsku vladu i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Hrvatske da Željka Komšića proglasi personom “non grata”.

  • Inicijativu je još sinoć najavio saborski zastupnik u Klubu Mosta Nino Raspudić, koji je izjavio da bi najpreciznije bilo reći da je Komšić antihrvatski član Predsjedništva BiH i da ga je davno trebalo proglasiti personom non grata u Hrvatskoj. Mnoge su političke stranke i akteri u javnosti zazivali i najavljivali ovaj potez ali Most je prva politička stranka koja je službeno u Hrvatskom saboru pokrenula proceduru za proglašenja Komšića nepoželjnom osobom – saopćeno je na internetskoj stranici te stranke.

Dalje se navodi kako je zaključak potpisao Božo Petrov, predsjednik stranke Most i predsjednik kluba zastupnika Mosta u Hrvatskom saboru.

  • Ovim zaključkom se obvezuje Vlada RH da u Republici Hrvatskoj proglasi nepoželjnim Željka Komšića zbog sustavnog uzurpiranja prava Hrvata u Bosni i Hercegovina na način da aktivno sudjeluje u izbornom inženjeringu, s kojim se nelegitimno postavlja na položaj predstavnika hrvatskog naroda pomoću glasova drugog naroda u Bosni i Hercegovini – navodi se, između ostalog, u zaključku Kluba Mosta.

Komšić je podsjećamo na izborima osvojio najviše glasova za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda, što je, očigledno, razljutilo političare u susjednoj Hrvatskoj.

Izvor: hayat.ba