JEDNA NAMIRNICA SADRŽI VIŠE VITAMINA C ČAK I OD LIMUNA, A IMA DEJSTVO ASPIRINA: Rijetko ko zna ovo!

Mnogi ne znaju koliko je dobrotvorna po naš organizam.

Opšte je poznato koliko limun obiluje vitaminom C, ali postoji jedna namirnica koja je čak bogatija ovim vitaminom i od samog limuna.

Naravno, ovo podrazumijeva i da je zbog toga, ali i drugih stvari, veoma blagotvorna po naš organizam.

Kivi – Arhiva

– Kivi je prepun antioksidansa! Odličan je izvor kalijuma, vlakana, vitamina A i E, zbog čega ima mnoštvo zdravstvenih prednosti – kaže nutricionistkinja Nataša Đukić i objašnjava zbog čega bi trebalo redovno da ga konzumiramo:

– Kivi je jedna od najzdravijih namirnica, ne sadrži puno kalorija, a ovo egzotično voće obiluje vitaminima i odlično je za čuvanje vašeg zdravlja. Kivi je voće prepuno antioksidansa, a sadrži više vitamina C nego drugi citrusi. On sadrži dosta vlakana koji spriječavaju zatvor, te se preporučuje kao namirnica za zdrav doručak. Može se kombinovati s drugim voćem, jogurtom, kefirom, muslijem i sl.

Jedno istraživanje, pokazalo je da, ako jedete kivi svako jutro, on može imati dejstvo jednako aspirinu, koji je poznat po tome što sprečava nastanak krvnih ugrušaka.

Zbog velike količine vitamina C, ublažava nervozu i napetost. Takođe je idealan za ublažavanje stresa. Pomaže nam da se osećamo smireno i da se lakše suočavamo sa problemima kod kuće ili na radnom mjestu, piše “Espreso“.

Izvor: Haber.ba